Choď na obsah Choď na menu
 


Exkurzia do Bratislavy 1

 Exkurzia do Bratislavy

The Human Body Exhibition,  vedecká hračka Atlantis a Tutanchamón museion

 

Dňa 12.11.2012 sa uskutočnila exkurzia z biológie, dejepisu a fyziky. My, trieda kvarta, sme spolu s kvintou a I.A navštívili hlavné mesto Slovenska - Bratislavu. Samozrejme sme nešli sami. :)) Dozor nad nami mali pani profesorka Vančová, Kúdelová a Šulimanová. Zavítali sme do zábavného centra Atlantis, kde sme sa najskôr zahrali na fyzikálnych vedcov, a potom  Tutanchamónovom múzeu na Bohov pochovávajúcich múmiu Tameri. :))

Po odchode z Atlantisu nás čakal najdôležitejší bod celej exkurzie - návšteva výstavy The Human Body Exhibition. Táto výstava je zameraná na poznanie ľudského tela, a tak sme sa toho nielen veľa dozvedeli, ale sme aj toho veľa na vlastné oči preskúmali. Telá nevyzerali našťastie až tak reálne, pretože boli napustené silikónom. Do tejto podoby sa dostali dlhým procesom plastinácie. Po návšteve 9 miestností sme sa vybrali na menšie nákupy. Hodinový rozchod sme mali v nákupnom centre Aupark. Po únavnom dni sme okolo pol štvrtej nasadli do autobusu a hurá domov. :DD

Zaujímavosť: Vedeli ste, že v hlave máme kosť v tvare tureckého sedla, v ktorom sa nachádza hipofýza, a tá reguluje hormóny?? :))

 

autorka článku: Dominika Bezdeková, kvarta