Choď na obsah Choď na menu
 


Exkurzia – Technické múzeum Brno

2. 5. 2014

            Vo štvrtok 24. apríla 2014 sa triedy II.A, II. B, I. B a sexta zúčastnili exkurzie do Technického múzea v Brne, ktorá obsahovala dve zaujímavé prednášky „O parných motoroch a vodných turbínach“ a  „Od tamtamov k internetu“. Prednášky sme zakončili filmom o Marconim, ktorý ako prvý vyvinul bezdrôtovú telegrafiu. Čas strávený v múzeu bol zaujímavý hlavne pre študentov zaujímajúcich sa o fyziku, informatiku či techniku.

            Navštívili sme tiež veterný mlyn v Kuželove, ktorý nás prekvapil svojou majestátnosťou. Vedeli ste, že prostredie tohto mlyna sa stalo ústredným prostredím pre niektoré české a slovenské rozprávky?

            Nakoniec sme spojili príjemné s užitočným v Zoo Hodonín. Potešili sme sa pohľadom na zvieratá, a tiež sme s nimi mali priamy kontakt. Mali sme možnosť skúsiť jemnosť hadej kože, vypočuť si prezentáciu o jedovatých živočíchoch a prizrieť sa na kŕmení žralokov sépiami.

            Exkurzia stála za to. Trvala celý deň, obohatili sme sa o nové poznatky a zasa sme si o niečo zlepšili medziľudské vzťahy.

Soňa Vyskočová, študentka II. A triedy